Sunday, 30 December 2012

sembang with ummi~~

assalamualaikum w.b.t

1st pengalaman final exam di bumi jordan ini akan ku tempuhi.... detik itu semakin menghampiri.... debaran di hati tidak berhenti berlari... tetapi otak smakin berhenti berfikir.... ke mana hilangnya semangat dalam diriku??? terbaca kata2 semangat yg telah dipost oleh seorg sahabatku... tepat mengenai diri ini... insyaAllah, muga ianya terus kekal didalam hati dan muga aku terkeluar dari golongan org2 yg malas... ameen... 

اللهم إني أعوذ بك من الهم والحزن ، وأعوذ بك من العجز والكسل، وأعوذبك من الجبن والبخل، وأعوذ بك من غلبة الدين وقهر الرجال
(mungkin kurang istiqamah baca al-ma'thurat)

semalam telefon ummi sebab adik2 akan mula masuk sekolah hari ni... just bg ucapan kat diorang suruh belajar elok2... sambil tu gelak2 agar rasa sedih ni hilang sebab terlalu rindukan mereka.... alhamdulillah, adikku tidak mengalami penyakit yang serius.... cume kene makan ubat tepat pada waktu dia... penyakit apa x pasti, tp berkaitan dengan neuron otaknya....

cakap2 dengan ummi, ummi suruh buat yang terbaik je dalam final exam kali... usaha tu penting ummi cakap... berapa banyak result Allah nak bg pun x kisah, asalkan kita usaha...:) owhh, terrharunya... rindu my mom...  waktu bersembang dgn ummi tu, secara x langsung aku memberitahu ummi rancangan hidupku pada masa akan datang... alhamdulillah ummi setuju sangat...:) after habis ijazah kat sini, balik malaysia n then sambung study dalam master pulak.... ummi nk sponsorr.. syukur sangat...ummi ckap muda lagi, so waktu nila belajar dulu banyak2... dalam masa yg sama tiba2 adikku menjerit kat telefon suruh aku kawen... haha... x sbar pulak dye.... x pe, bg peluang dkat semua abang2ku dulu... lgpun, its not the time.... lgpun aku setuju dgn rancangan ummi kawen ketika usia 24 or 25... banyak lg bende kene buat ni... dalam masa 5 tahun ni akan ku gapai impian setingginya sebelum ku membina masjid....:) sampai seru, ummi tolong carikan eppp... ;)
muga dengan cara ini, masjid yang dibina akan lebih berkat dan diredhaiNya....
kita hanya merancang, Allah yang menentukan segalanya....:)

okeyh, its time to study.... doakan diriku dan sahabat2 yang lain berjaya dengan cemerlangnya dalama exam kali ini.... may Allah bless us...:) got to  go now.... assalamualaikum... 

No comments:

Post a Comment